VEST-Toneel weer druk bezig met repetities

Publicatiedatum: Zaterdag 12 augustus 2023

Na het succes van ‘Een Moordweekend' vorig jaar, zijn de spelers Van VEST-Toneel de afgelopen maanden weer volop bezig om op de maandagen te repeteren voor het nieuwe stuk. Op het moment van schrijven genieten de spelers van een welverdiende zomerstop om op 4 september a.s. met hernieuwde energie de repetities te hervatten. Want voor je het weet is het alweer oktober....

VEST is met veel plezier van start gegaan, nadat er een wisseling is gekomen in de regie. Onder leiding van de nieuwe regisseur Saskia Penris, bereiden zij zich voor op nieuwe voorstellingen in oktober van dit jaar. Met vertrouwde en een aantal nieuwe spelers is dit stuk 'uit de koelkast gehaald' en weer nieuw leven ingeblazen. Een blijspel met hilariteit, genoeg te lachen en waar het eind voor één persoon helaas een domper wordt.

Onze nieuwe voorstelling: 'De Bende van vier maal zeventig' gaat over een aantal bejaarden die net zoals alle andere Nederlanders de prijzen zien stijgen en het eindbedrag aan het eind van de maand zien kelderen. Zij wonen in een verzorgingshuis en zijn zeer ontevreden over alle bezuinigingen en de kortingen op de pensioenen die de regering doorvoert. Als de zoveelste brief met ongewenste informatie wordt opengemaakt, komen deze krasse bejaarden in actie. Samen komen ze tot het idee om illegaal aan extra geld te komen. De directrice merkt aan alle kanten dat ze iets in hun schild voeren maar wat? De vier bejaarden weten hun geheim goed verborgen te houden voor de leiding van het verzorgingshuis, ondanks dat ze nauwlettend in de gaten worden gehouden. Er ontstaat een hilarische chaos waar de directrice helemaal gek van wordt. Kortom, een voorstelling om naar toe te gaan voor een avondje of middagje lachen.

De voorstellingen zijn op:

 • Vrijdag 20 oktober
  20:00 uur in de Elsenhof te Sambeek
   
 • Zondag 22 oktober
  14:00 uur in de Elsenhof te Sambeek
   
 • Zaterdag 28 oktober
  20:00 uur in MFA Knillus te Vortum-Mullem
   
 • Zondag 29 oktober
  14:00 uur in MFA Knillus te Vortum-Mullem
   

Kaarten zijn vanaf september verkrijgbaar op: https://www.vest-toneel.nl/kaartverkoop
of bij Pakhuus Peeters in Vortum-Mullem en De Elsenhof in Sambeek.

Geplaatst door: David Commandeur

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: